Ang. tillträde till soprummen

Ny information rörande soprummen.

Alla som bor i Brf Allégården vill ha en fin, ren och trivsam miljö runt omkring oss, vilket även gäller för våra gemensamma miljörum.

Med det sagt så har föreningen investerat både tid och pengar för att få sopsorteringen att fungera, bland annat genom att installera kamerabevakning. Det är viktigt att det fungerar med sopsorteringen då det tillkommer onödiga kostnader och utgifter för att åtgärda problem som fortfarande uppstår.

Det tar också mycket tid och leder till att styrelsens övriga arbete blir lidande.

Ytterligare en åtgärd vi nyligen har genomfört är att man nu endast kommer in i soprummen med sin gula RFID-tagg/nyckelbricka.

Till de som har minderåriga i hushållet som hjälper till med att slänga sopor – vi vill uppmuntra er till att ni tillsammans gör sällskap till soprummet för att visa vad som ska sorteras i respektive kärl för att undvika att det blir fel.

Framöver kommer styrelsen att debitera felsortering med en straffavgift på 500 kronor samt en faktureringsavgift på 300 kronor.

Denna information finns även med i föreningens ordningsregler som ni även finner på vår hemsida. Vi rekommenderar er också att ta del av informationen om våra miljörum.

Vi vill förtydliga att de allra flesta medlemmar sköter sig exemplariskt!

Har du frågor eller funderingar? Vänligen kontakta oss på styrelsen@brfallegarden.se eller via formuläret på hemsidan.